1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Iskolánk idén áttért a papíralapú naplók vezetéséről az elektronikus naplóra. Ennek elsősorban az az oka, hogy a naplók vezetése terén mindig is sok nehézségünk volt, aminek jó része a feleslegesnek tűnő papírmunkából adódott. Az órarend beírása, az órák számozása, a hiányzások, mulasztások és igazolások pontos és naprakész összesítése, a diákok adatainak gépies bemásolása, a szünetek és rendkívüli programok (drámák, gyakorlatok) helyes és egységes beírása mindig is rosszul ment, a naplók ellenőrzése pedig nagy frusztrációt okozott minden érintettnek. Mindezek mérlegelése után döntött az igazgatási konferencia az elektronikus napló bevezetéséről.

Azon túl, hogy a tanárok adminisztrációját nagyban egyszerűsíti, a szülők számára korszerű lehetőséget biztosít arra, hogy nyomon követhessék gyermekük iskolával kapcsolatos legfontosabb információit. A szülők megtekinthetik a tanárok által beírt késéseket, hiányzásokat és szöveges értékeléseket, valamint az órarendet. A 11. osztálytól kezdve az érdemjegyek is megjelennek a naplóba történt bejegyzésük pillanatában.

Az elmúlt időszakban a rendszerbe a diákok és a tanárok legfontosabb adatait töltöttük fel, hogy elindulhasson a napló használata. A következő időszakban a szülők hozzáférését is biztosítani fogjuk, erről elektronikus értesítést kaptok majd.

Az elektronikus napló bevezetése mellett változatlan marad a szülőkkel eddig kialakított információs csatornák rendszere (szülői estek, személyes beszélgetések, elektronikus levelezés, telefonálás), és az iskolára jellemző értékelési rendszer is (szöveges értékelés, szöveges bizonyítvány), valamint a százalékos értékelés megjelenése a középtagozaton, és az érdemjegyek megjelenése a 11. osztálytól. Ami változik, hogy a tanárok egyszerűbben tudják vezetni a naplót, és a szülők naprakészen láthatják a gyermekükkel kapcsolatos naplóbejegyzéseket.

A rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról a tanév során még többször fogunk írni.

e-ellenörzö

Belépés az E-ellenőrzőkönyvbe itt.

Belépés

 

Keresés

naptár

További olvasnivaló