1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

A 12. osztály diplomamunka-előadásainak az időpontját és az előadások témájának rövid leírását olvashatjátok a következő oldalon.

 

Diplomamunka-előadások - 2015. május 12 - 21.

2015. május 12., kedd

17:00 Kökéndy Flóra: Ébresztő-óra - egy év az UNICEF-nél

Ebben az évben az UNICEF Magyar Bizottság Ébresztő-óra nevű programjába bekapcsolódva iskolás gyerekeknek tartottam órákat a gyermekjogokról és a gyermekek helyzetéről a világban. Előadásomon a programról és az itt szerzett tapasztalataimról mesélek majd.

18:00 Lengyel Júlia: Így eszem (élek) én...

Az év során öt önként jelentkezővel dolgoztam együtt, akik szerettek volna változtatni életmódjukon. Munkám célja az volt, hogy ezeknek az embereknek átadjam és megismertessem velük mindazt a pozitív lélektani hatást, amit én is kaptam a paleolit táplálkozásra való átállásnak köszönhetően. Az előadásomon az ezzel kapcsolatos sikereimről, kudarcaimról és tapasztalataimról fogok mesélni.

19:00 Balassa Dorka: Én is táncolnék...

Mi befolyásolja azt, hogy egyszerű csoportból közösség alakuljon. Az év során megszervezett táncos esteken erre a kérdésre is kerestem a választ.

20:00 Győri Mátyás: Messze… messze...

Babits Mihály Messze… messze... című verséhez festettem olajképeket. Hangulatokat ábrázoltam, nem pedig versillusztrációt készítettem - Babits képzeletét kiegészítettem a saját fantáziámmal. A költő és a festő közös álmodozása…

2015. május 13., szerda

17:00 Báthori Benjámin: Első CD-m

Éves munkám témája egy klasszikus zenei CD elkészítése. Nagyon változatos lett, szerintem mindenki talál rajta neki tetsző darabot. Nincs is jobb módja annak, hogy ez kiderülhessen: gyere el, és a CD megvásárlásával támogathatod egyben osztályunk művészeti útját is! 

17:45 Koncert

18:30 Garland Boris: A zeneszerzés

Zenedarabokat írtam ebben az évben zongorára és dobra, illetve a számítógépemen is írtam pár drum & bass nótát. Ha szereted a könnyű- vagy a komolyzenét, és érdekel, amit mutatni akarok, hallgass meg!

19:45 Koncert

2015. május 14., csütörtök

17:00 Bakó Bernadett: Letűnt kultúrák ékei

A sok évezredes világtörténelem különböző kultúráiból válogattam ki ékszereket, és készítettem el a rekonstrukciójukat különböző faanyagokból. A perzsa, egyiptomi, indiai és sok más kultúra ékességeit rajzoltam meg, és vágtam ki lézervágó segítségével.

18:00 Nagy Izabella: Egy rajzfilm története

Művészi munkaként egy fekete-fehér, általam rajzolt kisfilmet mutatok be nektek, és elmondom hogyan és miért készítettem.

19:00 Melis Virág: Patch-world

Minden kontinensről kiválasztottam egy országot, majd varrtam egy ruhát, illetve kiegészítőt, amely megjeleníti az adott ország kultúráját. Az előadásomon erről a folyamatról fogok mesélni.

2015. május 15., péntek

17:00 Palumby Zsombor: Farakás volt, dísz lett...

Az egész éves munkám gyümölcse Székely Csaba Bányavirág című darabjának bemutatása Csongrádi Barnabás rendezésében, melyben színészként játszom, illetve a díszletét én készítettem. Titkok a kulisszák két oldaláról, tapasztalatokon alapuló történetek Ivánról és a színjátszásról. Érdekel?

18:00 Csongrádi Barnabás: A rendezés varázsa - a Bányavirág kinyílik

Egy előadás rendező nélkül nem nagyon jöhet létre. Ki akartam próbálni ezt a szerepet is, így végül kis csapatommal létrehozunk valami nagyszerű dolgot: egy színdarabot keltünk életre!

Gyertek el minél többen, hogy lássátok izgalmas utazásunk eredményét!

19:30 Színdarab - Székely Csaba: Bányavirág

Rendező: Csongrádi Barnabás

Szereplők: Doma Borbála, Galambos Ádám, Nagy Izabella, Palumby Zsombor, Szalai-Szabó Fábián

2015. május 18., hétfő

17:00 Schneider Réka: Egy család története

Az év során a családom történeteit próbáltam minél jobban megismerni. Ezekből írtam öt novellát, melyekben felhasználtam az összegyűjtött információt és a saját fantáziámat. 

18:00 Bányai Zsófi: Szemben, a szűk utca túlsó oldalán

Az év során Karinthy Frigyes Megszólal a telefon című novellájából készítettem adaptációt

animációs látványtervek formájában.

19:00 Horváth Laura: CrossFit

Hogy mi is valójában a CrossFit? Miben más, mint a többi sport? A CrossFit közösségformáló erejével foglalkoztam az év során. Az előadásomon megtudhatsz mindent!

2015. május 19., kedd

17:00 Füzesséry András: Egy év az éjszakai életben

Az előadásomon a DJ-zés művészetéről, producerkedésről és az Electro House rendezvényszervezésről fogok mesélni.

18:00 Pocsai Loren: Delfin-lét

Szeretnélek meghívni titeket egy víz alatti ,,utazásra”: szabadon elő Delfinek varázslatos és megrendítő kapcsolata és kommunikációja az Emberrel. Titkok, hazugságok és szomorú igazságok ezekről a csodálatos lényekről - az első mesekönyvem születésének története.

19:00 Kovács Botond: Egy év a konyhában

Az előadásomon arról fogok mesélni, hogy egy híres étterem konyhájában szerzett tapasztalataimmal, illetve különféle főzőtanfolyamokon elsajátított receptek felhasználásával hogyan szolgáltam a köz javát.

2015. május 20., szerda

17:00 Gergely Jázmin: A világ nem fekete-fehér

Erkölcsi dilemmák boncolgatása a Jázmin-féle vitakörben. "Remek volt belelátni a világukba, és megtapasztalni, miképpen módosítják a saját világképükkel az enyémet, és átélni, hogyan teszünk hozzá a másik életéhez és gondolkodásához azzal, hogy meghallgatjuk egymást, és megkérdezzük: Te mit gondolsz erről?"

18:00 Herczeg Marina: Gazdátlanul

Éves munkám célja betekintést nyerni a Magyarországon működő állatmentő szervezetek munkásságába. Az előadásom során ismertetem az ott élő állatok sorsát, valamint életkörülményeiket.

19:00 Galambos Ádám: Animációs kisfilmecske, avagy küzdelem a másfél percért

Szeptember óta egy filmecske elkészítésén ügyködöm egy háromdimenziós animáló program segítségével. Ha valakit érdekel, hogyan kel életre egy kocka, szívesen látom!

2015. május 21., csütörtök

17:00 Tóth Zsombor: Építő jellegű évem

Az elmúlt egy évemet azzal töltöttem, hogy egy kis téli-nyári faházat építsek jómagam számára. Gyertek el, megmutatom mire jutottam!

18:00 Kertész Mátyás: A Legyőzhetetlen

Az ókori görögök „Adamasz”-nak, vagyis legyőzhetetlennek nevezték a drágakövek királynőjét, a gyémántot. Előadásom tárgyát az általam készített kis és nagy drágakőmikroszkópok, illetve a számtalan érdekes részletre kiterjedő kutatómunkám írásos eredménye fogja képezni.

19:00 Sebastian Thornton: A feladat

Megpróbáltam megjeleníteni egy keserves élethelyzettel való együttéléshez vezető utat saját történettel és karakterekkel.

19:45 Film: A feladat

                      

Szeretettel várunk mindenkit az előadásainkon!

A 12. osztály

Keresés

naptár

További olvasnivaló