1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

2014. november 6-án, csütörtökön, a megszokotthoz képest korábban, 18:00-kor kezdődik rendhagyó szülő estünk, a 4. ParenTed.

Olvassátok el az előadók rövid ajánlójában, miről is hallhatunk majd tőlük ezen az estén.

Ha felkeltették érdeklődéseteket, és szeretnétek eljönni, az alábbi jegyképre kattintva megrendelhetitek jegyeteket.

Lányi Ádám: Feel Flux- a kulisszák mögött

mechatronikai mérnök, a Feel Flux társalapítója

Mi a crowdfunding és hogyan működik? Miért olyan, mint egy tündérmese és mi benne a hétfejű sárkány? Előadásomban mindezt a Feel Flux-on keresztül mutatom be. A különleges mágneses játékunk ötlete az utolsó ParenTED óta a közösségi finanszírozás segítségével vált apró projektből induló vállalkozássá. Most elmondok mindent, amit a start-up kalandjainkról és a crowdfundingról tudni érdemes.

 Dr. Szalai László: Pillanatképek

szemészorvos, a Budai Irgalmasrendi Szemészet, a Maros utcai Szemészet és a Máltaiak Nemzetközi Orvoscsoportjának vezetője

Világok közti kapuk, melyeken egyszer csak átlépve, isteni erőktől vezéreltetve, tiszta felismerésekkel a fejemben, cselekvő emberré váltam. A gyermekkorom szabadsága jókorát dobott rajtam, akkor még nem sejthettem, hogy a hortobágyi sasfiókák első szárnycsapásai, vagy a subájába bújt méla pásztor nyájterelési attrakciói mind rejtjelek a jövőmben. Hajléktalangyógyítás az ősidőktől. Ázsiai földrengések, közel-keleti háborúk missziói, közép-afrikai kórházépítés, mélyszegénységben élők kiútkeresése, csángó közösségek megmentése - ezek az elmúlt tizenhét évem karitatív mérföldkövei.

 

Hoppál Bori: "Az én testem" - egy könyv kamaszlányoknak (és a szüleiknek)

testtudat oktató

Amikor kamaszodtál, te mertél kérdezni a szüleidtől a testedben zajló változásokról? Kutakodtál könyvekben, hogy megtaláld a válaszokat? Szeretnél többet adni – információt, lelki támaszt, önbizalmat - a gyerekednek, mint amennyit te kaptál? Ezt a könyvet azért (is) írtam, hogy ebben segítsen.

Soltész Judit: Ivócsap projekt: Tűzcsapból Ivócsap

építészmérnök

A budapesti ivócsapokat létrehozó Ivócsap Projekt a városban található tűzcsapokat alakítja át egyszerűen, gyorsan és olcsón ivókúttá úgy, hogy eközben a tűzcsapok eredeti funkciója sem sérül. Az ivócsapok használatával több százezer budapesti lakos és látogató komfortérzete javulhat. Az Ivócsap Projektet életre hívta a köztéri kutak nagy hiánya.

Keresés

naptár

További olvasnivaló