1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Kedves Szülők és Tanárok!


A Solymári Fészek Waldorf Iskola 12. osztályos tanulói vagyunk. Szeretnénk meghívni benneteket Örkény István Pisti a vérzivatarban című groteszk játékának előadására, megmutatni egy hosszú munkafolyamat végeredményét. 

Bővebben...

MŰVÉSZETI MŰHELY
 
2016. június 10-én, pénteken 15.00-18.30 óráig a nappali Waldorf-osztálytanító és óvópedagógiai képzés iránt érdeklődők számára művészeti foglalkozásokat tartunk.
A művészeti gyakorlatok a Waldorf-pedagógusképzés lényegi elemét jelentik, hiszen  nélkülözhetetlen személyiségformáló erejük van. A délutáni program során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a képzésen gyakorolt művészeti tevékenységekbe, és kisebb csoportokban több művészeti foglalkozást is kipróbálhatnak.

A részvétel ingyenes, de e-mailben regisztrálni kell a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen 2016. május 31-ig.

A művészeti műhely programja:
15.00-15.30 Érkezés, a helyszín megtekintése
15.30-16.00 Köszöntő, a képzési programok rövid ismertetése
16.00-16.50 Művészeti foglalkozások - dráma, euritmia, festés, kézimunka
16.50-17.10 Szünet / Könyvvásár
17.10-18.00 Művészeti foglalkozások - dráma, euritmia, festés, kézimunka
18.00-18.30 Fórum, kérdések a képzéssel kapcsolatban

Mindenkit szeretettel várunk!


WALDORF-PEDAGÓGUS KÉPZÉSEK A 2016-17-ES TANÉVBEN


WALDORF-OSZTÁLYTANÍTÓ ALAPKÉPZÉS

A Waldorf Pedagógiai Intézet felvételt hirdet a 2016. szeptemberben induló Waldorf-osztálytanítói alapképzésére.
A képzés mind tartalmában mind szerkezetében megfeleltethető egy alapképzésnek (a képzés időtartama 4255 óra, mely 4 év alatt teljesítendő), mely a Waldorf-iskolában számít felsőfokú végzettségnek. 1-8. osztályban való Waldorf-osztálytanításra jogosít, beleértve a művészetoktatás tárgyait is. A képzés nappali rendszerű, hétfőtől csütörtökig egész napos elfoglaltságot jelent.
Az első, alapozó év után a résztvevők műveltségi területet választanak, ez szaktanárként való tevékenységre is jogosít a Waldorf-iskolában. 
A tanterv magában foglalja mind az elméleti, mind a művészeti, mind a gyakorlati tárgyakat. A Waldorf-pedagógusképzés sajátossága, hogy a művészeti tárgyak különös hangsúllyal kísérik végig mind a négy évet, évfolyamonként egymásra épülnek. Céljuk, hogy a hallgatók fejlesszék saját alkotó kompetenciáikat, és elsajátítsák a tananyag kreatív feldolgozásának módszereit.
Jelentkezési határidő: 2016. május 15. Keretlétszám: 25 fő.
A képzésről további információkat, a jelentkezés feltételeit és módját honlapunkon olvashatja el.


WALDORF-ÓVODAPEDAGÓGIAI ALAPKÉPZÉS

A Waldorf Pedagógiai Intézet felvételt hirdet a 2016. szeptemberben induló Waldorf-óvodapedagógiai alapképzésére.
A képzés mind tartalmában mind szerkezetében megfeleltethető egy alapképzésnek (a képzés időtartama 2800 óra, mely 3 év alatt teljesítendő). A duális képzésként működő óvópedagógiai képzés 40%-a óvodai gyakorlat, 60%-ban pedig elméleti és módszertani felkészítést nyújt. A képzés során a hallgatók bevezetést kapnak a Waldorf-pedagógia általános szemléletébe, megismerik a Waldorf-óvodapedagógia embertani és metodikai hátterét és Waldorf-óvodai gyakorlatra tesznek szert. A képzés hangsúlyos részét képezik a művészeti foglakozások, amelyek a módszertani ismeretek elmélyítését és az önismeret fejlesztését szolgálják.
A képzés nappali rendszerű, hétfőtől csütörtökig egész napos elfoglaltságot jelent. A képzést lezáró diploma a Waldorf-óvódák Nemzetközi Szövetsége által elismert képesítést jelent, amely önmagában még nem jogosít Waldorf-óvópedagógusi munkakör betöltésére. Ehhez a Waldorf-óvodapedagógiai Program szerint állami végzettség megszerzése is szükséges. 
Jelentkezési határidő: 2016. május 15. Keretlétszám: 25 fő.
A képzésről további információkat, a jelentkezés feltételeit és módjáthonlapunkon olvashatja el.


KERTMŰVELÉS TANÁRI KÉPZÉS
INDUL A WALDORF PEDAGÓGIAI INTÉZET ÉS A BIODINAMIKUS MEZŐGAZDÁLKODÁSÉRT ALAPÍTVÁNY KÖZÖS SZERVEZÉSÉBEN
 
A képzés sikeres elvégzését követően a résztvevők „Waldorf-iskolai kertművelés szaktanári” bizonyítványt kapnak, amely lehetővé teszi a Waldorf-kerettanterv által meghatározott kertművelés tantárgy tanítását a Waldorf-iskolában. A képzés a Waldorf-iskolákban dolgozó kertésztanároknak is szakmai továbbképzési lehetőséget jelent.

Jelentkezni e-mailben lehet aEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.címen. A jelentkezés határideje: 2016. május 30.
A képzés tematikáját és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókathonlapunkonolvashatja el.


A továbbképzésekről további tájékoztatást a 06-26-360-145-ös vagy a 06-30312-8877-es telefonszámon kérhet.

Keresés

naptár

Menza

Rendelés és befizetés kizárólag online történik a következő címen!

menza.phwi.hu

Az aktuális időpontokról és az árakról az értesítőn olvashattok.

A regisztrációról és a rendelésről ITT olvashattok!

Várjátok minden hónapban Ildikó levelét!

 

 

 

További olvasnivaló