Könyvajánló


Antropozófia     Waldorf-pedagógia     Gyerekeknek     Minden más...      Jakob Streit
LOUIS BRAILLE
A vakírás feltalálójának élete

Amikor Louis Braille 1809. január 4-én egy Párizshoz közeli faluban, Coupvray-ban megszületett, még csak néhány olyan iskola volt egész Európában, ahová a vakok járhattak. Különböző kézműves szakmákat és zenét tanultak. Ám könnyen alkalmazható írás hiányában a világ jelentős része hozzáférhetetlen maradt számukra.

Louis látóként született. Ám amikor háromévesen, mint annyiszor, apja nyeregmíves-műhelyében játszott, megsebesítette magát egy árral, és nem sokkal később megvakult.

Alig tizennégy éves volt, amikor kitapogatható írás kifejlesztésébe fogott, amelyből később megszületett az a bizonyos Braille-írás, amelynek segítségével a vakok mind a mai napig írnak és olvasnak.

Ebben a könyvben Jakob Streit a gyerekek számára, az ő nyelvükön meséli el e nagyszerű ember történetét - ifjúságát és felnőttkorát, amikor a párizsi Vakok Intézetében tanárként dolgozott. Megtudhatjuk, hogyan tanulja meg Louis új módokon észlelni a környezetét, hogyan járja útját a világban, és hogyan visz fényt mások életébe a maga egyszerű, szeretetteljes és barátságos módján.