1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Szeretnénk ismét megkérni Titeket, hogy segítsetek. Ismét indul 2012. januárjában a Bamako Rally és a Csángó Túra. Az Afrikai Magyar Egyesület mind a kettőt támogatja folyamatosan. Ezt szeretnénk segíteni azzal, hogy 2012. január 4-től január 10-ig gyűjtést rendeznénk. A Bamako Rally igazából most nem Bamakoban fog véget érni, hanem Bissau-Guineában, és annak fővárosában Bissauban.

Ez az afrikai ország az egyik legkisebb és legszegényebb országa Afrikának. Az elmúlt tíz évben polgárháborúk és puccsok váltogatták egymást.

2009 júniusa óta demokratikusan választott kormányzat irányítja az országot, de a nemzetközi drog kereskedelemben vállalt állítólagos szerepéért így is sok bírálat éri a volt portugál gyarmatot.

A Rally adományozását szeretnénk segíteni. Ez a verseny viszi magával egy nagy kamionban az összegyűjtött dolgokat. Az útvonala: Budapest-Verona-Rissani-Tata-Tatooine-Echtouan- Guerguarat-Bou Lanuar-B2 Beatch-Boutlimit-Richard Toll-Velingara-Niokolo Koba-Gabu- Bissau. Az afrikai térségekben segítenek oktatási, egészségügyi, szociális intézményeknek és szegény családoknak.

A Csángó Túra megálmodói már évek óta együtt dolgoznak az Afrikai-Magyar Egyesülettel, a Csángóföldi Magyarfalu Településért közhasznú szervezettel, mely a határon túli árvák és nehéz sorsú gyermekek életének szebbé tételét tűzte ki célul. A Túra szervezésével Csángóföld egy olyan szegletét szeretnék megismertetni a résztvevőkkel, melyet egyébként nem vagy csak filmekben, felvételeken láthat az érdeklődő. A Túra a hosszú évek alatt végzett és megalapozott karitatív tevékenység eredménye, a szervezők alapkoncepciója, hogy közvetlenül juttassanak el adományokat a rászorulóknak. A célkitűzések szerint 5 árvaházat keresnek majd fel a Túra során. Erdélyen és Székelyföldön keresztül haladva, elérve a legkeletibb csángó települést, Magyarfalut (Arini), akikkel előzetesen egyeztettek arról, hogy igazán mire is van szükségük.

Amire szükség van: Étel: krumplipüré, búzaliszt, kristálycukor Ruha: fiú-lány 3-17 éves Cipő: fiú-lány 5-17 éves Felszerelés: ágymatrac, lepedő (gyerek és felnőtt méretben), mosható pelenka (2 éves korig), bébihordozó, kenguru, műanyag kis kád, műanyag és üveg cumisüveg, előke, babamérleg, WC papír, törölköző, vasaló, vasalódeszka, szúnyogháló, iskolatáska, füzet, íróeszközök, fogkrém, fogkefe, körömcsipesz

Amit nyugodtan hozhattok:

Étel: konzerv, keksz, tartós, nem folyékony élelmiszer Ruha: póló, pulóver, nadrág, szoknya, kendő, baseballsapka, melegruhák, stb Cipő: műanyag papucs, szandál, zárt cipő, bakancs, stb Szemüveg: még használható állapotban lévő, bármilyen dioptriájú Egyéb: elemlámpa, hordozható rádió, kártyafüggetlen mobiltelefon, varrógép, bicikli, stb Iskolai felszerelés: iskolatáska, füzet, toll, ceruza, hegyező, zsírkréta, színes ceruza, filctoll, papír, olló, ragasztó, cellux, stb Műanyag edények: tányér, pohár, tál, evőeszköz, stb Gyógyszer: figyelj rá, hogy ráírd angolul vagy franciául, hogy mire használ és mi az ajánlott napi dózis. 1 évnél rövidebb lejárati idővel rendelkező gyógyszert ne hozz, mert szigorúak az egészségügyi szabályok.

Kérjük, hogy a ruhák olyan állapotban legyenek, amit még lehet hordani (tisztítva, megvarrva, cipő-zokni párral együtt). A meleg ruhákat és cipőket sajnos nem tudják hordani a nagy melegben; a plüssállatokból sincs nagy hiány. Az iskolaszerek se legyenek tönkremenve, eltörve. Kérjük, hogy SEMMIT ne hozzatok el úgy, hogy azt mondjátok magadban: ez ott jó lesz. Ez nem adományozás. Szeretnénk hasznosan segíteni!

Az adományokat 2012. január 10-éig, azaz keddig várjuk az iskolába, kérjük, hogy tartsátok be ezt az időpontot, mert nem tudjuk túllépni! Ha további kérdésetek van, írjatok bátran.

Én a magam részéről nagyon szeretném támogatni ezt a szervezést. Remélem ezzel többen is így vannak, mert csak akkor tudunk valami nagy dolgot csinálni, ha mindenki beleteszi azt, amit tud. Előre is köszönöm a segítségeteket:

Pocsai Eliza a diákönkormányzat nevében

Budapest, 2011. december 21.

Keresés

naptár

További olvasnivaló