1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Sok hajléktalannak kell hajléktalanszállón töltenie a karácsonyt. Minden ilyen szállóban máshogy telik a karácsony. A hajléktalanok nemcsak a szállóikban tölthetik az ünnepeket, hanem a nekik szervezett rendezvényeken is részt vehetnek. Ezeket a rendezvényeket kifejezetten a hajléktalanoknak szervezik.

A hajléktalanok idén is részt vehetnek Magyar Televízió Gyorssegély című műsorának Hajléktalanok karácsonya nevű rendezvényén. A tavaly megrendezett karácsonyi ünnepség nagyon jól sikerült. A Planetárium melletti szabad területen meleg ételt, ajándékokat és ruhákat osztottak szét a hajléktalanoknak. Az aszódi laktanya vállalta a körülbelül ezerötszáz adag gulyás elkészítését. Ez a mennyiség hamar el is fogyott. A rendezvényen részt vett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és számos más alapítvány. Ezek a szervezetek segítették ruhákkal és tartós élelmiszerekkel a hajléktalanokat.

Nem csak szervezetek vehetnek részt az ilyen fajta rendezvényeken. Nagyon sok magánszemély is jelezte a részvételi szándékát. Még sok hasonló rendezvény is megrendezésre került.

A hajléktalanszállón töltött karácsony nagyon más hangulatban telt. Meghittebb és kellemesebb, ünnepi hangulat volt. Az ajándékok, a karácsonyfa, és a gyertyafény jelezte, hogy a szálló lakói ünnepre készülődnek. Egy alapítvány karácsonyi műsorral is kedveskedett nekik. Karácsonyi versek, dalok és gondolatok meghittséggel és emlékekkel árasztották el a zárkózott, sok nehézséget megélt emberek szívét. A megnyitó beszédben meghallgathattak egy rövid verset a karácsony lényegéről. A szeretet, a meghittség, és a lélek melegének ünnepéről. Karácsony estéjén a szálló lakói összegyűltek egy szobában. És földíszítették a karácsonyfát. A szálló vezetői berakták a fa alá a kis kék nylonzacskóba csomagolt ajándékokat. És meg is kezdődhetett az ünneplés. Először karácsonyi dalokat énekeltek. Majd meghallgatták az említett beszédet. Azután megkezdődött az ajándékozás, a szálló lakói megkapták a csomagjaikat, és a végén a szálló dolgozói bejelentették, hogy a sok támogatásból összegyűlt egy meglepetés-ajándékra a pénz.

A szálló lakói karácsony estétől fogva vadonatúj DVD-lejátszón élvezhették a filmeket, amelyet nagy tapsvihar közepette vettek át.

Balázs Bori és Ries Bori, 9. osztály

Keresés

naptár

További olvasnivaló