1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

segélycsomagokA Budapest-Bamako egy tájékozódási verseny. A résztvevők a talpraesettségükre, a szerencséjükre és a felkészültségükre számíthatnak. A Bamako nagy közösségi esemény, 8095 km 16 nap alatt. A futam minden évében kiemelkedő karitatív esemény Maliban, Mauritániában, Szenegálban és Guinea-Bissauban is. Minden csapat ajándékokkal és adományokkal felszerelkezve indul.

Az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) a futam humanitárius szakmai partnereként gyűjti és osztja szét a felajánlott adományokat – oktatási, szociális és egészségügyi – intézményeknek a négy afrikai országban.

Iskolánk másodszor csatlakozott az AHU segélyprogramjához, amelyben idén nem csak az afrikaiaknak, hanem a csángó magyaroknak is gyűjtöttünk. A Diákönkormányzat levelét eljuttatuk e-mailben a családokhoz, valamint bementek az osztályokba és segítséget kértek a diákoktól, hogy mondjanak le egy csokiról, egy desszertről, vagy egy coláról, és helyette vegyenek annak értékében egy konzervet, lisztet, olajat, szóval tartós élelmiszert. Kételkedtem egy kicsit ennek a sikerében, de eljött a hétfő, a kedd és jöttek a konzervek, a cukor, a liszt, a csoki és még sok más. A ruhák is szépen gyűltek a kisteremben. Ezeknek a szortírozásában nagy segítségemre voltak a technikai dolgozók – köszönet nekik.

Kedd délután néhány diákkal jó hangulatban és gyorsan megpakoltuk Zoli kisteherautóját és Béla autóját és elindultunk átadni iskolánk közösségének adományait az AHU-nak. Ott már vártak minket és örömmel fogadták szállítmányunkat, amiket segítettek behordani az Egyesület irodájába, ami inkább egy raktárnak felelt most meg és ahol folyamatosan dobozolták az adományokat, amelyek szombaton reggel útnak indulnak Afrika felé.

Köszönetet szeretnék mondani minden családnak és gyereknek, akik adományaikkal és lemondásukkal segítettek ismeretlenül is rászoruló afrikaiakon és csángó magyarokon.

Köszönet a Diákönkormányzatnak, akik felkarolták és segítették, hogy ez megvalósuljon.

Az Afrika-Magyar Egyesület honlapjának híroldalán a mi nevünk is feltűnt:

2012. január 17. kedd, 10:05
Elindultak az adományok

2012-ben a Budapest-Bamako Rally humanitárius programjának keretében a Charity March nyolc mentőautója, valamint egy konténer szállítja az Afrikai-Magyar Egyesület és a Baptista Szeretetszolgálat által összegyűjtött adományokat. Az AHU által összegyűjtött 5 tonna iskolai felszerelés, maláriaháló, ruha, cipő, játék, száraz élelmiszer hagyományosan továbbra is három célterületen, iskolák, szociális valamint egészségügyi intézmények között kerülnek szétosztásra négy országban, Marokkóban, Mauritániában, Szenegálban és Bissau-Guineában.

Köszönjük Róka-Horváth Viktóriának, akinek megkeresése nyomán a XXII. kerületi Önkormányzat és Szabolcs Attila polgármester felhívására a helyi iskolákban (Kolonics György Általános Iskola, Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Árpád Utcai Német Nemzetiségi és Általános Iskola, Kempelen Farkas Gimnázium és a Baross Gábor Általános Iskola) gyűjtést szerveztek és nagy mennyiségű iskolapadot, széket, táblát, nyomtatót és írásvetítőt adtak át. Farkas Norbert egy kisbusznyi iskolai felszerelést (padot, székeket, táblát) ajánlott fel bissau-guineai általános iskolának. A Bestnet a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy mennyiségű, 2200 db maláriahálót, a Jabil Circuit Gyártó Kft. pedig egy mikrobuszt ajánlott fel. A Pesthidegkúti Waldorf Iskola diákjai ismét több tucat doboznyi ruhát, játékot, száraz élelmiszert, iskolaszert gyűjtöttek. A MEOSZ járókereteket ajánlott fel bissau-guineai mozgássérültek javára. Köszönjük továbbá Forvon Csabának, Pánczél Gyöngyinek, Kesselbauer Barbarának, Szlaukó Gábornak, Koncz Nikolettnek, Fenyvesy Zsoltnak, Tomcsányi Tamásnak, Auth Kristófnak, Győrfi Mariannak és csapataiknak, valamint a Begya Teamnek, Jeff Kirkbynak és csapatának, a Rovingmedics és a B-Bam Teamnek adományaikat!

Köszönjük mindenkinek, hogy együtt ezúttal is tudtunk nagyot tenni!

Keresés

naptár

További olvasnivaló