1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

doboznyi02

Kedves Szülők, Tanárok, Diákok!

Amit most olvasnak, az nem közönséges kritika vagy lemezajánló, nem is élménybeszámoló. Olyan érzéseket szeretnénk közvetíteni mások számára, amelyeket mi éreztünk a CD-nk készítése közben (és után). Persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szokásos információkat, hiszen, akkor nem tudná meg senki, milyen különlegességeket is rejt ez a lemez.

Már tavaly elkezdtünk készülődni erre a fárasztónak és hosszadalmasnak, ugyanakkor izgalmasnak ígérkező feladatra.
Először az interneten mindannyian beküldtük a közös listára a kedvenc számainkat. Ezután többfordulós szavazással döntöttünk. A végleges lista azonban csak szeptember vége felé alakult ki. Szerepel rajta többek között a Lemon Tree, a House of the Rising Sun, és az Oh Happy Day is. Nem volt mellékes szempont, hogy olyan dalokat válasszunk, amelyeknek kórusfeldolgozása reálisnak tűnik. Itt meg kell említenünk, hogy konkrét koncepcióról nem igazán beszélhetünk a mi esetünkben, inkább arra gondoltunk, hogy közismert számok kerüljenek fel az albumra, és mi is szívesen énekeljük őket. „Nem baj, majd Noémi átírja kicsit!” – ez gyakran elhangzó mondat volt a dalok kiválasztásánál.
És így is történt, Flór Noémi rengeteget dolgozott azon, hogy az általunk kiválasztott mindenféle zenét kicsit testre
szabottabbá, kórusosabbá tegye a számunkra. Külön szólamokat írt, ötleteivel színesebbé tette a dalokat. Valóban sokat köszönhetünk neki.
A mi CD-nk azért is különleges, mert nem csak énekeltünk, hanem páran hangszerrel is kísérték az osztályt. Volt itt
mindenféle: zongora, gitár, fuvola és sokfajta ritmushangszer...
Ezekkel a dalokkal nem csak egy hangulatot akartunk megragadni, hanem mindenből egy kicsit, így lett teljes... Mindenki megtalálja rajta a szívéhez legközelebb álló stílust.
Szokás szerint, a fáradságos munkánk gyümölcséből származó bevételt az év végi kirándulásunkra fordítjuk. A november 26-i Adventi Bazáron lehetőség nyílt a lemezbemutató koncertünk nyújtotta audiovizuális élmény átélésére, és a CD megvételére is, amelyet minden bizonnyal messziről fel lehetett ismerni különleges borítójáról. A borító megalkotásánál a Waldorf iskola gyökereihez nyúltunk vissza, mivel ez egy eredeti Waldorf Astoria cigaretta dobozát mintázza. Amellett, hogy nosztalgikus, még jól is néz ki.
Ugyan a CD felvétele várakozásainknak megfelelően valóban fárasztó volt, de megérte, mert a végén azt éreztük, hogy nem hiába fektettünk bele ennyi energiát. Reméljük, az általunk megélt érzések a lemez hallgatásánál is újjáélednek majd.
A 12. osztály sok szeretettel ajánlja mindenkinek ezt a kellemes zenei élményt nyújtó CD-t!
Aki elmulasztotta a Bazáron a koncertünket, vagy már nem jutott fabatkája a lemezünk megvásárlására, pótolhatja Pintér Eszternél és Gyöngyi néninél!


doboznyi01Próba

Keresés

naptár

További olvasnivaló