1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

(2014. január 23., 18:30)
Egy új kezdeményezés első alkalmán vettem részt (sokadmagammal) csütörtökön az iskola aulájában. Az iskola megalakulásának 25. évfordulója alkalmából, még inkább ürügyén egy három részből álló előadássorozat indult, ahol minden alkalommal három előadó beszél a munkájáról, vagy akár hobbijáról, annak egy-egy szeletéről 18-20 percben, érdekfeszítően, izgalmasan, személyesen.

 

 

Valamennyien szülőtársaink. A program neve is innen ered. A parent, mint szülő illetve a Ted mint Ted előadássorozat (ami hasonlóan rövid és hatásos) összetételéből. A logó szellemes, a T két szára egy gyermeket és egy felnőttet mintáz, melyek a mozgó verzióban időről időre egymás felé fordulnak és átölelik egymást.

Az első este egy filozófust, egy hálózatkutatót és egy, a gyermekek jogaival foglalkozó szülőtársunkat hallhattuk: Huoránszky Ferencet, Balázs Györgyöt és Gyurkó Szilviát, az elhangzás sorrendjében. Szívünket-lelkünket megmozgató este volt, a gondolkodásunkat igénybevevő este volt. Nehéz is lenne visszaadni, mit hallottunk, nem is tartalmi beszámolót szándékozom most írni. Jó volt látni, hogy mindannyian milyen örömmel, lelkesedéssel beszéltek, a legnehezebb filozófiai dilemmák közepette is lehettek könnyedek és humorosak, az érzéseinket erősen megterhelő, akár nyomasztó társadalmi történések ellenére is derűsek, lelkesek. A világ megértésének az igénye és jobbító szándék. Talán ez jellemezte az est szereplőit.

Sokan voltunk, szülők és tanárok, jelenlegi és volt diákok. Nagyon fontos alkalom egy-egy ilyen este, hogy mi, szülők, megismerjük egymást. Jó látni, milyen sokszínűek vagyunk, hogy tudunk nagy odaadással dolgozni, alkotni. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy egy más oldalról is megismerhessük egymást, hogy nagyobb érdeklődéssel forduljunk egymás felé. Bízom benne, ez elősegíti azt, hogy a közös dolgunkban, a gyerekeink nevelésének iskolai színterén is még jobban együtt tudunk majd ezáltal működni. És a diákoknak is nagyon izgalmas belehallgatni, vajon mivel foglalkoznak ma a felnőttek, mit csinálnak nap, mint nap a szüleik.

Remélem, legközelebb még többen jönnek el. Én ott leszek.

Galsai Zsolt fotói ITT megnézhetők.

Keresés

naptár

További olvasnivaló