1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

A 25. tanév

2014-ben ünnepeljük a PHWI alapításának a 25. évfordulóját.

A 20. év kapcsán is készültek már az akkori iskolaújságba nagyon érdekes írások, amelyek felidézik az induló éveket, a születést megelőző terveket, gondolatokat, megfontolásokat.
Ha kedvetek tartja újraolvasni ezeket a visszaemlékezéseket, ITT megtaláljátok őket.

A honlapnak ezen rovatában ezentúl a tanév végéig a 25. jubileumi évprogramjainak a szervezésével kapcsolatos híreket olvashatjátok, valamint minden hónapban nyomon követhetitek a 25 év alatt létrejött és hagyománnyá vált művészi és pedagógiai munkák egy-egy csoportjának a történetét.

A ParenTed egy olyan szülői est, ahol szülők mesélnek szülőknek olyan dolgokról, amelyek nagyon érdeklik őket. Egy este három rövid, 18-20 perces előadás hallható, melynek végén szabad beszélgetés indul az előadók és a közönség között. Ezen az estén a következő előadások hangzanak el.

Hamecz István: Szerencse és befektetések

Kovács Csaba: SZABADSÁG - TÉR (az építészet világa)

Sós Ágnes: Negatív hős nincs hamecz2080317Hamecz István
Szerencse és befektetések

A legtöbb tevékenység, amit életünkben végzünk, a szerencse és a hozzáértés keveréke, mely alapvető befolyással van életünkre. Ennek ellenére nem igazán vagyunk jók abban, hogy e két tényező hatását megkülönböztessük mindennapjainkban. Az előadásban arról szeretnék beszélni, hogyan tudjuk e két tényezőt jobban megkülönböztetni, s ennek milyen hatása van egy konkrét terület, a befektetések esetén.

  

kovácscsabaKovács Csaba
SZABADSÁG - TÉR
az építészet világa 

Az építészetben mindenki érdekelt, mégsem szerves része kultúránknak. Házat építeni nagyszerű dolog, mégis sokan félnek tőle. Tradícionális, modern, posztmodern, kortárs építészet… MI VAN?
Bátorság, szabadság, ízlés, vágyak és józanság…, ha az építészet irányába nyitunk, azzal magunkat is jobban megismerjük…

  

Sós Ágnes portréSós Ágnes
Negatív hős nincs

Egyszerűen nem adatik meg a lehetőség, hogy az emberi sorsok, a „valóság” megszámlálhatatlan sokszínűségét, igazságát, tanulságát tapasztald, érzékeld.
Ezt teszi meg helyetted a dokumentumfilmes, aki fáradtságot nem kímélve… szóval, aki kemény munkával, kellő érdeklődéssel és érzékenységgel kialakítja azokat a bizalmi kapcsolatokat, hogy sorsokhoz olyan közel kerülhessen, amely közelség lassan láttatni engedi a lényeget, mely ugye nem más, mint maga az ÉLET. Ez a legnehezebb, s egyben a maximum is, amit tehet. 
Eggyel beljebb lép. Fogja a kezed, és Te a filmmel együtt szintén beljebb lépsz…

 

JEGYRENDELÉS

ParenTED logo-13

Keresés

naptár

További olvasnivaló