1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

Az elején nagyon nem szerettünk volna menni, de amikor már ott voltunk, nagyon élveztük. Az edzések után nagyon fáradtak voltunk. A csoporttársaink nagyon kedvesek voltak. Az ennivaló nagyon finom volt, de kár, hogy napi ötször volt, mert az már sok volt. Esténként nehéz volt elaludni, mert nagyon föl voltunk pörögve. A reggeli fölkelés is ugyanilyen nehéz volt. Az Olimpia napján izgultunk a maratonfutás előtt. Nagyon jó érzés volt, amikor befutottunk a célba.

A lakoma viszonylag finom volt. Amikor ettünk, leültünk egy fának a törzséhez, és kaptunk egy tálba csokit, és az egész elfogyott kb. 3 perc alatt. Utána még fürödtünk a Balatonban, ami nagyon jólesett. Az Olimpia összességében jó volt.

Ö. Sára, S. Petra

 

Nagyon élveztem az Olimpiát. Főleg Emivel voltam, mert egy városállamban voltunk, de Szellővel, Sárával, Julcsival és Grétivel is, mert egy házban laktunk. A reggeli borzasztó volt: szalámis vaj kenyérrel, amit ők szendvicsnek neveztek. Csak első nap kértük ki, de akkor is kidobtuk. Reggeli után a szülők házánál találkoztunk. Zsolt elmondta, mi lesz aznap, és elindultunk a városállamunkba. Az edzés úgy volt, hogy kb. 20-30 perces megállók voltak: magasugrás, távolugrás, versírás, éneklés, maratonfutás (2 km-es), stadionfutás, váltófutás, diszkosz, gerely és birkó. Ez ment, azt hiszem, fél egyig, aztán elmentünk ebédelni, majd volt egy kis időnk a házban, aztán közös játék, majd még egy kis idő, aztán vacsora.

Az Olimpia napján nagyon meleg volt. Sorban lement az összes szám, és utoljára a váltófutás, az borzasztó volt: negyedórát ültünk dögmelegben, aztán futottunk negyed kört, aztán még negyedóra a tűző napon.

De a lakoma nagyon finom volt.

S. Emma

A második edzőnap reggelén már nehezebb fölkelni, mert tegnap jól elfáradtunk. A reggeli ugyanúgy, mint tegnap, egy szendvics volt. Miután ettünk, kimentünk a stadionba találkozni a városállamunkkal, hogy végigpróbáljuk az összes sportot.

Az első állomás még pihentető volt, mert versírás volt a feladat. Rengeteg vicces vers született ez idő alatt. Utána stadionfutásra mentünk, ahol a sprintet gyakoroltuk. A magasugrás edzésének folyamán nem fáradtunk ki nagyon, mert nem valami nehéz feladat. A birkózás gyakorlása sem volt valami fárasztó és a távolugrás is lassan haladt, vagyis az edzésen háromszor ugrottunk. A tízórai szünet után a maratonra gyakoroltunk, ez nagyon fárasztó volt. A gerely és a diszkosz próbája igen jó volt, és sokat is fejlődtünk benne. A végén ének volt, ahol az olimpiai dalokat gyakoroltuk, és utána még váltóztunk is, ahol már mindenki teljesen elfáradt. Ebéd után még várostrom és zászlófestés is volt.

Cs. Dani, S. Bence

 

Amikor reggel felébredtünk, rájöttünk, hogy ma van az Olimpia napja. Jó korán keltünk, ezért még tudtunk beszélgetni a reggeli előtt. Reggeli után találkozó volt a „szülőháznál”, ahol Zsolt elmondta a szükséges tudnivalókat. Ezután elmentünk találkozni a városállamunkkal. Sajnos a városállam vezetőnk elég zizi volt. A nyitó ceremónia után a maraton következett és utána a stadionfutás, távolugrás, magasugrás, birkózás, diszkosz, gerely, váltófutás. A lakoma után a záró ceremónia következett, amivel lezártuk az Olimpiát, és mentünk fürödni a Balatonban.

V. B. Á.

 

Az Olimpia napja nyitással kezdődött, ahol énekeltünk. Ez után jött a maratonfutás, ahol először a lányok, aztán a fiúk indultak, mégis egy fiú ért be először. Mikor beérkeztünk, őrjöngő tömeg várt minket. Utána jött a sprint, ahol tizennégy városállam futott soronként, úgy, hogy egy sor fiú, egy sor lány. Aztán jött a távolugrás, aztán a magasugrás, amiben mindenki jó volt. Ezután jött a tízórai, ami túrós bukta volt. Aztán jött a birkózás, ahol szétosztottak minket számok szerint. Végül a diszkosz, a gerely és a staféta.

V. Lili, Ü. Mira, B. Lili

 

Az Olimpia azért jó, mert ott sok élményt lehet szerezni és sok új embert ismerhetsz meg. Nagyon jó az edzés, még ha fárasztó is. A magasugrás azért is jó, mert úgy érzed, mintha repülnél. És amikor éneklünk, akkor pihenünk.

Amikor eljön az Olimpia napja, izgulsz, de tudod, hogy hiányozni fog. Amikor megkaptuk az érmet és az emléklapot, azután jön a lakoma. Amikor odamész a családodhoz, akkor nagyon büszkék rád, és ez az érzés jó.

K. Emma

{igallery id=7953|cid=51|pid=1|type=category|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0} 

A fotókat Soós Andi készítette.

 

Keresés

naptár

További olvasnivaló