1028 Budapest Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 |Gazdasági iroda: 275-7938

Ekkor visszatért a titokzatos bajszos ember, aki feldúlt állapotban mesélte el nekik, hogy a királylány még nagyobb bajban van...

Egyszer volt, hol nem volt, a Hidegkúti úton is túl volt egyszer egy 12. osztály. Ez a 12. osztály nem volt mindig 12.-es, de mégis ugyanaz az osztály maradt évről évre. Amikor 12.-esek lettek, üzenetet kaptak egy titokzatos bajszos embertől. A titokzatos bajszos ember elmondta, hogy nagyon fontos feladatuk van, méghozzá az, hogy készíteniük kell egy varázsalbumot, amelyen főként énekelnek. Ezt azért kellett megcsinálniuk, hogy meg tudják menteni a királylányt, aki Franciaországban lakik, és nagy bajban van, és csak egy varázsdal segíthet rajta. Ha őt megmentik eme szörnyű átoktól, a királylány apja, a király nekik adja a birodalma felét.

A 12. osztály elkezdett gyakorolni, dalokat válogatni, torkokat köszörülni. Rengeteg nehézségbe ütköztek, megküzdöttek a legfélelmetesebb lidércnyomásokkal és belső szorongásokkal, de szépen lassan elkészültek a munkájukkal. Ekkor visszatért a titokzatos bajszos ember, aki feldúlt állapotban mesélte el nekik, hogy a királylány még nagyobb bajban van, most már nemcsak varázsmuzsikára van szüksége, hanem varázsköntösökre is, amelyek fölmelegítik a hidegben, és varázsbögrékre, amelyekből ihatja a meleg varázsteát.

Nekiveselkedtek hát ennek a feladatnak is, de mivel ez a 12. osztály nagyon talpraesett, szép szál 12. osztály volt, hamar boldogultak ennek az elvégzésével is. Mikor útjára indították a szekeret, amely elvitte a csodás ajándékokat a francia király birodalmába, tudták, hogy nagyon jó munkát végeztek, büszkék voltak önmagukra és örültek, hogy segíthettek valakinek, akinek nagy szüksége volt rá. Ha kíváncsiak vagytok, milyen ez a varázszene, meg milyenek a varázsköntösök és varázsbögrék, a 12. osztálynál maradt még belőlük, és ha megveszitek mind, az osztály nyáron megnézheti, tényleg van-e király Franciaországban.

Újvári Berci, 12. osztály

Keresés

naptár

További olvasnivaló